Ervaringen van patiënten

Osteopathie houdt niet op bij de behandeling van symptomen, maar gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht. Hieronder leest u diverse ervaringen van cliënten van Lou.

Emiel

“Lou behandelde mijn rug en nek al als fysiotherapeut. Tijdens een intake kwamen ook mijn migraineklachten aan de orde. Lou gaf aan dat hij dit vanuit de osteopathie ook kon behandelen. De rug-, nek- en hoofdpijnklachten bleken samen te hangen. In de behandeling werd o.a. ook de lever behandeld. Na enkele bezoeken verminderde de klachten. Lou neemt de tijd om naar je te luisteren en vraagt goed door over de klachten. Hij legt bovendien heel helder uit hoe hij de behandeling in zet. Je merkt aan alles dat Lou enthousiast is over zijn vak en dat hij je als patiënt serieus neemt. Sinds mijn bezoek aan Lou heb ik geen migraineklachten meer gehad.”

EmielMigraineklachten
Tonneke

“Ik kwam bij Lou met schouder- en buikklachten. Mijn rechter schouder was pijnlijk en had een flinke bewegingsbeperking. Ook had ik soms enorme pijn rechts- en linksonder in mijn buik. Mijn schouder is flink verbeterd. Pijnklachten zijn verdwenen en de beweeglijkheid is enorm toegenomen. Ik had hier al een aantal jaren last van. Mijn buikklachten, waar ze in het ziekenhuis geen oorzaak voor konden vinden, zijn helemaal verdwenen! Kortom, ik ben enorm geholpen door de behandeling bij Lou. Ik voelde me direct op mijn gemak bij hem, iets wat ik ook belangrijk vind.”

TonnekeBuik- en schouderklachten
Koen

“Ik kon mijn linkerarm niet goed omhoog brengen en voelde me hierdoor beperkt. Ik liep al enige maanden met deze klacht rond voordat ik naar Lou ging. Hij nam echt de tijd om mijn lichaam grondig te onderzoeken en bracht de klachten zorgvuldig in kaart. Niet alleen richtte Lou zich op mijn arm, maar ook andere lichaamsdelen werden in de behandeling meegenomen. Ook waardeerde ik de coachende rol van Lou. Hij gaf adviezen met betrekking tot rust en slaap, een gebalanceerde voeding en het proberen te vermijden van medicamenteuze behandeling. Het resultaat van de behandeling was dat de arm weer de volledige functionaliteit terug kreeg, de pijnklachten verdwenen en ik meer aandacht had voor houding en beweging. Lou is een bevlogen, toegewijde osteopaat met een gedegen kennis en een goed inzichtelijk vermogen.”

KoenSchouderklachten
Marco

“Vanwege een zwakke rug heb ik meerdere hernia’s gehad. De neuroloog en neurochirurg gaven het advies om te opereren. Na een aantal fysiotherapeuten geraadpleegd te hebben, uiteindelijk bij Lou Swinkels terecht gekomen. Beiden zijn we geen voorstander van operaties en dit dient alleen toegepast te worden als andere methodes niet succesvol zijn geweest. Door zorgvuldig onderzoek heeft Lou een goede diagnose kunnen stellen. Dit heeft geresulteerd in een behandelplan en een advies voor mij als patiënt. Behandelplan is het bekken en het heiligbeen beter laten functioneren, door meer ruimte en flexibiliteit te creëren. Tevens dien ik als patiënt frequent mijn rug oefeningen te doen. Voor het trainen van sterkere rugspieren heb ik het advies gekregen om te gaan fitnessen.

Positief aspect om te kiezen voor een osteopaat in plaats van een fysiotherapeut. Een osteopaat kijkt naar de mens als geheel. Tevens is het prettig dat Lou Swinkels voorheen fysiotherapeut is geweest. Door het hoge kennisniveau en de rust die hij uitstraalt, stelt hij mensen op hun gemak. Dit zorgt ervoor dat mensen zich kunnen ontspannen en dat maakt het weer makkelijker om tot een goed resultaat te komen.”

MarcoRugklachten